power by System agencija

23. decembar 2015. godine

B E O G R A D

[/su_column]

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#ffffff” link_color=”#ffffff”][su_divider style=”dotted”][/su_divider]

Upravni odbor FK Partizan je, na svojoj sednici održanoj 21. decembra, zakazanoj na osnovu čl. 42. Statuta FK Partizan, razmatrao aktuelnu situaciju u Klubu, nakon završetka jesenje polusezone.

Budući da se aktuelni predsednik Kluba, g. Zoran Popović, nije pojavio na ovoj sednici, shodno čl. 42, st.1. Statuta, UO je konstatovao sprečenost predsednika da predsedava sednicom, pa je njeno rukovođenje preuzeo najstariji potpredsednik Kluba, g. Milorad Vučelić.

Upravni odbor je stao na stanovište da će ocenu i rezultate svog rada položiti predstojećoj Skupštini FK Partizan, koja će se o ovom izveštaju izjasniti.

Međutim, imajući u vidu želju da se preuzme odgovornost, učini sve kako bi se Klub u narednom periodu organizaciono, kadrovski, institucionalno i pravno stabilizovao i ojačao i nastojeći da time stvori regularne, statutarne i utemeljene uslove za dostojno održavanje Skupštine, članovi UO FK Partizan su jednoglasno odlučili da u narednom periodu Klub vodi Radna grupa pred kojom će se naći ovi složeni zadaci.

UO Kluba je izrazio uverenje da će članovi Radne grupe uspeti da odgovore izazovima koji su postavljeni pred Klub u celini i da će svi kojima je stalo do budućnosti Partizana podržati njen rad i nastojanja.

Imajući u vidu čl. 39, st. 33. Statuta FK Partizan, koji eksplicitno navodi da UO ima ovlašćenje da obavlja i sve druge aktivnosti vezane za ostvarivanje ciljeva Kluba koje su na osnovu Statuta u njegovoj nadležnostoi ili one koje nisu u isključivoj nadležnosti drugih organa Kluba, članovi UO su konstatovali da se ova odredba mutatis mutandis može upodobiti odluci UO da se formira Radna grupa čiji je osnovni zadatak ostvarivanje esencijalnih ciljeva Kluba do održavanja Skupštine.

Za predsednika Radne grupe jednoglasno je izabran g. Ivan Ćurković, igračka legenda Partizana, višegodišnji uspešni predsednik Skupštine i UO FK Partizan, aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, ličnost koja je svojim karakterom, skrupuloznošću i iskustvom ugradila sebe u najveće uspehe Partizana.

[su_box title=”Na predlog predsednika Radne grupe, jednoglasno su izabrani njeni članovi po kriterijumima stručnosti, integriteta i funkcija koje obavljanju u JSD i FK Partizan:” box_color=”#d4d4d4″ title_color=”#20231d”]

– Milorad Vučelić, predsednik JSD Partizan

– Vojislav Nedić, potpredsednik FK Partizan