Stanojeviæ stiže Jokanoviæa
11.03.2011. - 09:24
S DESET UZASTOPNIH LIGAŠKIH POBEDA, AKTUELNI ŠEF STRUKE SE PRIMAKAO UÈINKU JEDNOG OD PRETHODNIKA NA KLUPI PARTIZANA

Stanojeviæ stiže Jokanoviæa

Ne pridajem znaèaj brojkama, šta mi znaèi statistika, ako izgubimo od OFK Beograda


ALEKSANDAR JOKSIÆ

Nezadrživo Parni valjak hita ka èetvrtoj uzastopnoj tituli. Toliko je ubedljiv da prepreke pomera kao od šale, u sredu je s puta ka lovorikama uklonio još jednu i stigao do – desete prvenstvene pobede u nizu.
Na tradicionalno nezgodnom gostovanju u Kuli, crno-beli su trijumfalnu seriju, zapoèetu 15. oktobra prošle godine, produžili za epizodu vrednu statistike. - Sadašnjost je u fudbalu veæ daleka prošlost. Ne pridajem znaèaj brojkama, šta mi znaèi statistika i deset vezanih slavlja, ako izgubimo naredni meè od OFK Beograda – pita se Aleksandar Stanojeviæ.
Kad se posmatraju rang-liste kluba iz Humske 1, u poslednjoj deceniji, u ovoj statistièkoj kategoriji trag su ostavila dvojica struènjaka. Vladimir Vermezoviæ je krajem 2004. i poèetkom 2005. oborio 13 ligaških prepreka, na drugom mestu je Slaviša Jokanoviæ sa ostvarenjem iz proleæa 2009. (brojao do 11). S njim bi se, u sluèaju pobede nad „romantièarima”, izjednaèio baš Aleksandar Stanojeviæ.
- Kakva god da je liga, nije jednostavno pobeðivati u serijama. Verujte mi da se ne optereæujem tim saznanjem, jer statistiku posmatram samo kao pomoæni alat u analizi rivala. Interesuje me koliko golova postižu ili primaju po utakmici, ali nikad brojke ne uzimam da bih skenirao igru svog tima.
Mnogo je draže šefu struke šampiona da Partizan melje rivale. I to je neuporedivo bolje nego Jokanoviæev. Crno-beli su najefikasniji tim prvenstva (48 golova u 17 kola - 2,8 po utakmici), a u fantastiènom nizu protivnici su obarani kao kegle u kuglanju, samo su se komšije s druge strane Topèiderskog brda provukle s manje od tri gola po utakmici.
- Na poslednjih osam susreta postigli smo 31 gol i to je èinjenica kojoj se radujem. Zadovoljstvo mi je da Partizan igra efikasno, da publika na našim utakmicama ima šta da vidi – dodaje Stanojeviæ.
Njegova ideja o ultraofanzivnom fudbalu, najavljena u danu kad je promovisan u naslednika Gorana Stevanoviæa, dobija konkretne obrise. Svako ko je rekao da je ubitaèan finiš jeseni posledica pobednièkog zanosa i umeæa Gabrijela Klea, verovatno se ugrizao za jezik, pošto su samo dva kola nastavka prvenstva bila dovoljna da se javnost uveri u moæ šampiona. Posebno je zadovoljan šef struènog štaba, jer su prva tri mesta na listi strelaca zaposeli sadašnji i bivši prvotimci Partizana. Vodi Ivica Iliev (9), iza su novi fudbaler kineskog Gvangžua i Radosav Petroviæ (8), po vokaciji zadnji vezni.
- Drago mi je što golove ne postižu samo napadaèi. Gajimo riskantan stil, dosta igraèa odlazi u napad, pa je logièno što mrežu ne pogaðaju samo napadaèi, nego i vezisti – podseæa Stanojeviæ na podatak da je u Kuli, cilj, osim Petroviæa, pogodio i Tomiæ.

RAFALNI NIZ

Od 3. oktobra kad ih je na stadionu „Karaðorðe” savladala Vojvodina (0:2), pred liderom Super lige padali su:

Smederevo (5:3)
Crvena zvezda (1:0)
Jagodina (3:0)
BSK (3:0)
Javor (4:1)
Èukarièki Stankom (4:2)
Metalac (5:0)
Sloboda PS (5:2)
Inðija (3:1)
Hajduk (4:0)

Brojao do 12

Nije prvi put Aleksandru Stanojeviæu da je u seriji od deset uzastopnih pobeda. Po preuzimanju dužnosti šefa struke nareðao je èak 12 trijumfa.
Na sedam pobeda s kraja minulog prvenstva, nadovezala su se dupla slavlja nad Pjunikom i Helsinkijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona, oborena je i Inðija na startu trke za bodove, a onda je niz prekinut beogradskim remijem sa Anderlehtom (2:2).

OSTAVKA KONDICIONOG TRENERA PARTIZANA

Iliæ otišao, Filipoviæ došao


Još jedna promena u struènom štabu Partizana. Iznenada, dan posle gostovanja Hajduku, crno-bele je napustio Dejan Iliæ, koga æe na poziciji kondicionog trenera zameniti Miša Filipoviæ.
Iliæ je ponudio ostavku Aleksandru Stanojeviæu, šef struke ju je prihvatio, a signal rastanka bio je juèerašnji trening u „Zemunelu”, koji je protekao bez struènjaka za fizièku pripremu igraèa.
- Deki nas je napustio iz liènih razloga, žao mi je zbog takvog epiloga – poruka je Aleksandra Stanojeviæa. – Na njegovo mesto æe doæi Miša Filipoviæ, koji je do sada radio u omladinskom pogonu, nastaviæe individualni rad sa prvotimcima, jer je uvek bio deo zajednièke prièe.
Drugi mandat Dejana Iliæa u Partizanu završen je u korektnom tonu.
- Odluka je liène prirode, ne bih ulazio u detalje – kratko je saopštio struènjak koji je pre drugog angažmana u Humskoj bio saradnik Miodraga Grofa Božoviæa u Moskvi.
Pre Iliæa, kondicioni treneri bili su zaduženi Aleksandar Mitiæ i Miša Filipoviæ, koji je Dejana nasledio u struènom štabu.
To je treæa rokada u Partizanu ove godine, u struènom štabu više nisu Sead Maliæeviæ i Vuk Rašoviæ. U minula dva meseca šef medicinskog bloka bio je fizioterapeut Slobodan Brankoviæ, a nedavno je u struèni štab kooptiran i lekar Ilija Rosiæ, dok je na poziciju drugog pomoænog trenera kooptiran Vanja Radinoviæ.
A. J.

Plati romantiku, besplatno na derbi

Partizan æe u subotu, na dan prvenstvenog meèa sa OFK Beogradom, pustiti u prodaju i ulaznice za prvu utakmicu polufinala Kupa, protiv Crvene zvezde (16. mart, 17 èasova).
Cene su 600 dinara za južnu, 1.200 za boène delove istoène i zapadne, a 1.500 za centralna mesta na tribinama. Lože su 5.000 dinara.
Jedan navijaè može da kupi najviše èetiri ulaznice, a radi identifikacije potrebno je poneti liènu kartu ili pasoš.
Svako ko u subotu kupi ulaznicu za meè sa romantièarima, dobiæe gratis kartu za veèiti derbi u Kupu, a prvih 300 posetilaca na istoènoj tribini i poklon u vidu èasopisa i kalendara „Izaberi Partizan”.

Petroviæ: Zvezda u podsvesti

Ubedljivim pobedama nad Hajdukom i Inðijom, crno-beli su uèvrstili poziciju u vrhu tabele.
- Sve je ispalo kako smo se nadali. Možda trijumfi izgledaju kao lagani, meðutim, nije ih bilo baš lako izvojevati po teškim terenima i zato se radujemo što æemo sutra konaèno zaigrati i na našem stadionu – kaže Radosav Petroviæ, strelac treæeg kola u Kuli.
U Humsku 1 stiže OFK Beograd, prilika je to da crno-beli uæare još tri boda i u dobrom raspoloženju, na istom mestu, saèekaju Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa.
- Naravno da respektujemo „romantièare”, meðutim, isto tako bi bilo glupo da kažemo kako ne razmišljamo o duelu sa komšijama. Naravno, Zvezda nam je u podsvesti, ali dok ne završimo obaveze u prvenstvu neæemo se previše obazirati na Kup duel – opominje Petroviæ.
A. J.

Lazevski za sredu

Povreda Aleksandra Lazevskog u Kuli nije teže prirode. Levi bek crno-belih ima otok ispod kolena, juèe je bio na terapiji, ali ga ne èeka dugaèka pauza.
Lazevskog æe odmoriti dan-dva, najverovatnije æe propustiti meè sa OFK Beogradom, ali æe, uveravaju ljudi iz medicinskog tima Partizana, biti spreman za duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa.

Stevanoviæ: Fantastièni Tejgo

Raspucao se Prins Tejgo, postigao tri gola na prve dve zvaniène utakmice za Partizan, pa je izmamio i osmeh na licu Gorana Stevanoviæa.
- Raduje me sjajna forma Tejga, to je kljuèni detalj pred našu utakmicu sa Kongom u kvalifikacijama za Kup afrièkih nacija – rekao je selektor Gane koji je za taj i prijateljski meè sa Engleskom pozvao i drugog špica crno-belih, Dominika Adiju.
Bivši trener Partizana pomno prati uèinak tamnoputih igraèa u Beogradu.
- Kažu da je prvi utisak najvažniji, a Tejgo je na mene ostavio fantastièan. Biæe veliko pojaèanje klubu iz Humske 1 u pohodu na duplu krunu. On æe, meðutim, morati da nastavi da igra dobro u kontinuitetu, svaki reprezentativac mora da zaradi mesto u startnih 11 – napomenuo je Stevanoviæ.
A. J.


Ostali naslovi
 • 11.03.2011. Stanojeviæ: 'Želimo da nastavimo niz pobeda'

 • 11.03.2011. Partizan: "I pobeda i golovi..."

 • 11.03.2011. Stanojeviæ: Kizito u taksiju? Oh, ne!

 • 11.03.2011. Stanojeviæ: Pobeda od 3:0 može da reši...

 • 11.03.2011. Uvek može bolje

 • 11.03.2011. Tomiæ: Ako treba, biæu golman!

 • 10.03.2011. Verujem u sebe i ovakav Partizan

 • 10.03.2011. Partizanovi ”grešnici” rešetaju

 • 10.03.2011. Valjak na Kuli

 • 10.03.2011. Valjak gazi i na pola gasa

 • 10.03.2011. Rutinska pobeda prvaka u Kuli

 • 09.03.2011. „Parni valjak“ prošao Kulu

 • 09.03.2011. 'Èetvorka' Partizana u Kuli

 • 09.03.2011. Crno-beli ubedljivi u Kuli

 • 09.03.2011. Èetvorka srušila Kulu

 • 09.03.2011. Partizan gazi, Voša se išèupala

 • 09.03.2011. Èetiri laka komada...

 • 09.03.2011. Partizan ubedljiv u Kuli

 • 09.03.2011. Hajduke pod opsadu

 • 09.03.2011. Novi korak ka tituli

 • 09.03.2011. DARKO GRUBOR: NEJASAN PREDLOG ZAKONA O SPORTU

 • 08.03.2011. Stojkoviæ Partizanov

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Jaèa je želja za titulom, nego ona za opstankom

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Želja za titulom protiv želje za opstankom

 • 08.03.2011. Prvenstvo se „lomi“ u prvih sedam kola

 • 08.03.2011. Bez Iliæa na Hajduk

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: "Da l' je jaèa želja za titulom, il' želja za opstanak?"

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Teško gostovanje, bez Iliæa

 • 08.03.2011. KUP SRBIJE: 'Veèiti' od 17 sati

 • 08.03.2011. Iliev napada triplu krunu