Stanojeviæ: Kizito u taksiju? Oh, ne!
11.03.2011. - 14:42
Stanojeviæ: Kizito u taksiju? Oh, ne!

Trener Partizana nasmejao se kada je èuo da Kizito viðen kako seda u taksi i odlazi na aerodrom. "Protiv OFK može i 1:0, ali voleo bih da opet budemo efikasni".

Partizan je u seriji i želi da je nastavi. "Parni valjak" sigurno koraèa ka cilju, koji se zove èetvrta uzastopna titula. Ali, mnogo je još do kraja prvenstvene trke.

Nova, treæa prepreka na tom putu je OFK Beograd. Partizan je u sutrašnjem duelu veliki favorit. A trener crno-belih Aleksandar Stanojeviæ poziva navijaèe da doðu na premijerni meè ovog proleæa u Humskoj.

"U dobrom raspoloženju doèekujemo meè sa OFK Beogradom, ovo je prva utakmica na našem stadionu i pozivamo navijaèe da nas podrže. Želimo da podele energiju sa nama, kao i do sada. Svaka utakmica nam je bitna u pohodu na titulu. Zaslužili smo igrama i ponašanjem i svime u prethodnom periodu da nas podrže, da se naslone na našu energiju i da nastavimo pobedonosni niz", rekao je Stanojeviæ novinarima.

Na pitanje da li je možda nezadovoljan igrama svoje ekipe u prva dva kola, kako se možda moglo proèitati iz njegovih reèi, šef struènog štaba je odgovorio: "Ne. Ja sam perfekcionista i uvek težim najboljem, možda nekad malo i karikiram. Naravno da kad pobedite dve utakmice sa sedam golova, naravno da ste zadovoljni, ali znam da uvek može bolje i pokušaæemo da ispravimo neke greške iz Inðije i Kule".

Ipak, dodao je da bi ga zadovoljila pobeda i od 1:0. Ali je naglasio i ovo:

"Utakmice mogu da budu vrlo neizvesne, sledi nam teška serija...Moramo da kažemo da osam utakmica u nizu pobeðujemo sa tri i više golova razlike. Igraæemo na taj naèin da to ponovimo, ali zadovoljila bi me i pobeda od 1:0. Uvek sam govorio da je Partizan osvajao titule, ulazio u Ligu šampiona...Partizan mora atraktivno da igra i pobeðuje, navijaè Partizana je navikao na Partizan koji pobeðuje, koji igra Evropu, a mi moramo da ponudimo nešto novo, a to je da postižemo dosta golova, što sada i radimo".

Jedan od novinara je, po dolasku na stadion Partizana, primetio Džozefa Kizita kako ulazi u taksi i uspet je dobacio: "Idem na aerodrom". Paralela sa Moreirom i prvim danom priprema u Turskoj bila je neizbežna. Tada je Moreira seo u taksi i niko ga više nije video...

"Ha, ha, ha, ha...Pa, ja se nadam da æemo videti Kizita. Bio bih neprijatno iznenaðen da se dogodi suprotno...po drugi put, hahaha", nasmejao se od srca Stanojeviæ.

Protiv "romantièara" Stanojeviæ ne može da raèuna na povreðenog levog beka Aleksandra Lazevskog, a neizvestan je i Zvonimir Vukiæ, koji ima problem sa primicaèem.

Utakmica 18. kola Super lige Partizan - OFK Beograd igra se u subotu od 15 sati na stadionu u Humskoj. Cene ulaznica su 200 (južna tribina) i 400 dinara (istoèna i zapadna tribina).

Svi navijaèi koji u subotu kupe ulaznicu za meè polufinala Kupa Srbije Partizan - Crvena zvezda, koji se igra 16. marta, moæiæe besplatno da uðu na utakmicu protiv OFK Beograda.

...............................

Stanojeviæ: Uvek æemo igrati na gol više!

Partizan daleko, daleko najefikasniji tim u Srbiji. Crno-beli su oduvek gajili ofanzivni stil igre. Ni Stanojeviæ nema nameru da od toga odstupi.

Partizan gura po planu u Jelen Superligi. Protiv Hajduka u Kuli, ostvario je desetu uzastopnu pobedu, ujedno osmu sa više od tri postignuta kola.

Vladimir Vermezoviæ imao je niz od 13 vezanih pobeda, Slaviša Jokanoviæ 11...Da li æe ih Stanojeviæ stiæi i prestiæi?

"Uopšte se ne bavim statistikom na taj naèin, a šta bi mi sve te cifre znaèile ako, ne daj Bože, izgubimo sledeæi meè protiv OFK Beograda? Moj stav je da je sadašnjost daleka prošlost! Ipak, kad malo bolje pogledam, nije lako ni u ligi kakva je, pobeðivati u serijama.Više se radujem èinjenici da smo dosta efikasni (2,8 gola po meèu) i da publika uživa u takvom fudbalu. Za golove su zaduženi ne samo napadaèi, veæ i svi ostali u timu, pa je tako u vrhu liste i Raæa Petroviæ, koji po opisu radnog mesta nije zadužen za golove", primetio je Stanojeviæ.

Na poslednjih osam meèeva Partizan je dao 31 gol. Odlièan uèinak, èak i u ovakvoj ligi kakva je srpska.

"To je posledica ofanzive koju forsiramo, a ja sam pristalica takvog naèina igre, po cenu riskiranja i ostavljanja dosta praznog prostora za kontre protivnika, jer želim uvek da igramo na gol više. To volim ja, to vole igraèi, a najviše naši navijaèi", filozofija je trenera crno-belih.

Zanimljivo je da je Radosav "Raæa" Petroviæ, drugi na listi strelaca srpskog prvenstva sa osam golova, jedan manje od vodeæeg Ivice Ilieva. Dakle, obojica iz Partizana.

Stanojeviæ Petroviæa zove "Štraus sa Uba".

"Sve je ispalo dobro i onako kako smo priželjkivali. Možda sada sa ove distance izgleda da smo ove pobede lako ostvarili, posebno u prva dva proleæna kola, ali ja mislim da su nam to bila i dva najteža gostovanja, pa u tom kontekstu gledano, mnogo nam znaèe. Posebno, kada se imaju u vidu izuzetno teški tereni, koji ne pogoduju našoj igri, a u subotu konaèno izlazimo na naš teren, pred naše navijaèe i svi to željno išèekujemo. Uželeli smo se našeg bunjišta", kaže 22-godišnji reprezentativac.

U subotu Partizan doèekuje OFK Beograd, ali negde, u "malom mozgu", priznaju crno-beli da imaju i Crvenu zvezdu i prvi polufinalni duel u Kupu Srbije.

"Skoncentrisani smo na svaki prvi meè, a to je OFK u ovom sluèaju, ali bih slagao ako kažem da ih nemamo projektovane negde u sivoj masi. Ali samo onako iz prikrajka, jer mi vrlo dobro znamo da ako želiš da budeš prvi, prema svakom protivniku moraš pristupati podjednako i gledati samo svaki sledeæi meè. Za derbi ima vremena...", kaže Petroviæ.

...................................

OFK BEOGRAD: Partizan ima imperativ

Koliko i šta može OFK Beograd protiv Partizana? "Romantièari" se nadaju povoljnom rezultatu, u to što crno-beli imaju pritisak...Videæemo u subotu od 15 èasova.

Rastereæeni "romantièari" dolaze u Humsku da probaju da pomrse raèune šampionu - Partizanu.

Pobeda nad Slobodom Sevojnom u sredu, vratila je osmehe na Karaburmu. Pao je kamen sa leða, jer bi i drugi neuspeh, posle poraza od Metalca u Kragujevcu, uneo veliki nemir u ekipu Dejana Ðurðeviæa.

"Verujem da imamo malu psihološku prednost, jer domaæinu svaki kiks stvara problem, a veliki je ulog. U svima nama postoji takmièarski motiv da pobedimo boljeg od sebe. Partizan je ozbiljna ekipa po svim kriterijumima, imaju odliène pojedince, realno gledano, ekipa igra brži fudbal nego prošle godine, a takoðe, što je veoma bitno, ima veliki fond igraèa, ali i šarene profile na svakom mestu. Individualno su isto dobri, a sama statistika, da su poslednjih osam utakmica postigli 31 gol je dokaz o kakvoj se ekipi radi. OFK Beograd je ekipa koja ima svoj ritam, svoje adute, svoj cilj, a naravno, ako se ukaže šansa da pobedimo, sigurno æemo to i ostvariti", rekao je Ðurðeviæ uoèi subotnjeg duela.

Protiv Partizana ne mogu da igraju povreðeni Jovana Radivojeviæ i Nemanja Miliæ.

Saša Markoviæ nada se da æe se one šanse koje je propustio protiv Slobode "vratiti" u meèu protiv Partizana.

"Možda postignem gol kad se najmanje budem nadao, mada, svejedno je ko æe postiæi gol, ako mi napravimo dobar rezultat u subotu, bio bi zadovoljan da mi baš taj rezultat bude poklon za roðendan", kaže Markoviæ.


Ostali naslovi
 • 11.03.2011. Stanojeviæ: 'Želimo da nastavimo niz pobeda'

 • 11.03.2011. Partizan: "I pobeda i golovi..."

 • 11.03.2011. Stanojeviæ: Pobeda od 3:0 može da reši...

 • 11.03.2011. Uvek može bolje

 • 11.03.2011. Stanojeviæ stiže Jokanoviæa

 • 11.03.2011. Tomiæ: Ako treba, biæu golman!

 • 10.03.2011. Verujem u sebe i ovakav Partizan

 • 10.03.2011. Partizanovi ”grešnici” rešetaju

 • 10.03.2011. Valjak na Kuli

 • 10.03.2011. Valjak gazi i na pola gasa

 • 10.03.2011. Rutinska pobeda prvaka u Kuli

 • 09.03.2011. „Parni valjak“ prošao Kulu

 • 09.03.2011. 'Èetvorka' Partizana u Kuli

 • 09.03.2011. Crno-beli ubedljivi u Kuli

 • 09.03.2011. Èetvorka srušila Kulu

 • 09.03.2011. Partizan gazi, Voša se išèupala

 • 09.03.2011. Èetiri laka komada...

 • 09.03.2011. Partizan ubedljiv u Kuli

 • 09.03.2011. Hajduke pod opsadu

 • 09.03.2011. Novi korak ka tituli

 • 09.03.2011. DARKO GRUBOR: NEJASAN PREDLOG ZAKONA O SPORTU

 • 08.03.2011. Stojkoviæ Partizanov

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Jaèa je želja za titulom, nego ona za opstankom

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Želja za titulom protiv želje za opstankom

 • 08.03.2011. Prvenstvo se „lomi“ u prvih sedam kola

 • 08.03.2011. Bez Iliæa na Hajduk

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: "Da l' je jaèa želja za titulom, il' želja za opstanak?"

 • 08.03.2011. Stanojeviæ: Teško gostovanje, bez Iliæa

 • 08.03.2011. KUP SRBIJE: 'Veèiti' od 17 sati

 • 08.03.2011. Iliev napada triplu krunu